برنج

برنج

برنج
 
برنج از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی جهان است. مردم  برنج را به عنوان غذایی اصلی می داند و به آن وابسته هستند. در جهان ده ها هزار نوع برنج در وجود دارد.
به دلیل ارزش بالای مواد غذایی از این رو بازار و  خرید وفروش این محصول همیشه رونق بالایی داشته است . کشور ایران یکی از تولید کننده های  مطرح  برنج در جهان نیز است . و هم چنین یکی از بزرگ ترین مصرف کننده های برنج در سراسر دنیا به حساب می آید .
 

 

خرید برنج

 

 

خرید برنج  ( خرید برنج عمده ):

 قصد خرید  برنج عمده ( برنج هاشمی، برنج فجر، برنج طارمی،برنج ندا،برنج شیرودی، برنج علی کاظمی) داری نمیدونی از کجا تهیه کنی  ؟ آیا میدونی هنگام خرید چه نکاتی رو باید رعایت کنی ؟ از تنوع برنج ها خبر داری ؟ از نحوه نگه داری برنج با خبر هستی؟
-حتما شما به تازگی یک رستوران یا  فروشگاه مواد غذایی یا برنج فروشی افتتاح کردید و  قصد خرید برنج عمده دارید و نمیدونید از کجا خرید کنید ؟
-خرید برنج عمده برای مسئول خرید یک کار پر استرس می باشد . ولی شرکت سالم پویان سلوی با چنده دهه سابق در پخش برنج عمده این تضمین می تواند به شما بدهد که مطمئن خرید کنید و تلاش می کند به بهترین نوع ممکن نیاز خریداران را بر طرف سازد.

 

 

 

 

 

چه نکاتی در هنگام خرید برنج باید کنیم؟

برنج کهنه  مناسب تر از برنج تازه است. و به  این دلیل که برنج هم مانند دانه های دیگر مقداری آب دارد که پس از برداشت، آب آن شروع به تبخیر شدن می کند. بنابراین  دانه برنج هر چقدر خشک تر، سفت تر و فشرده تر باشد، حین پخت آب بیشتری جذب میکند و به اصطلاح بیش تر ری می کند. و این نکته باید در رابطه با خرید برنج کهنه حواسمان باشد که برنج کهنه شپش زده نباشد

برنجی مرغوب است، که یکدست باشد: به این معنا که مخطوطی از دانه های چاق و لاغر، کوتاه و بلند، ریز و درشت و زرد و سفید نباشد، اگر چه برنج کهنه بهتر از نو می باشد، اما باید در مراحل نگهداری آن دقت شود تا برنج کپک نزده و بوی نامطبوع کهنگی و ماندگی را ندهد. هر چه دانه های شکسته یا نیم دانه بیشتر باشد برنج کیفیت کمتری دارد.برنج نیم دانه فقط برای پخت ( شله زرد،سوپ،و... مناسب است. برنج مرغوب رنگ بلوری مات و عاج مانند دارد و نه خیلی زرد، سفید و شفاف است، ظاهر آن باریک و قلمی است و بعد از پخت عطر و طعم بی نظیری دارد.

 

برای این که  بتوان برنج مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهید؛

یکی از راه‌ها این است که تعدادی از دانه‌های آن را زیر دندان خرد کنید. اگر دانه‌ها به سختی خرد شد، نشانه این است که برنج خشک‌تر بوده و کیفیت بالاتری دارد. هم‌چنین برنج مرغوب اغلب مزه تقریبا شیرین تری دار است و نشاسته بیشتری در آن حس خواهد شد.

برای این که عطر برنج را تشخیص دهید؛ یک راه جالب، دمیدن هوای گرم از دهان به مقداری از دانه‌ها است. راه بهتر چشیدن برنج برای فهمیدن عطر و بوی آن می باشد.

این که برنج در چه موقعیت جغرافیایی و بسته به نوع این که از کوه آبیاری شده یا از آب‌های زیرزمینی یا سد‌ها، دارای کیفیت متفاوتی بوده است و در مرغوب بودن آن موثر می باشد.

 

فروش برنج عمده

 

 

انواع برنج ایرانی  ( تنوع برنج )

انواع برنج هاشمی، طارم، دودی، صدری، دم سیاه و … در اقصی نقاط کشور تولید می‌شوند؛ اما با توجه به رضایت مشتری و فروش بازار می‌توان تشخیص داد که برنج شمال به خصوص استان گیلان، مازندران و گلستان بهترین نوع برنج است.

برنج های منطقه گیلان به دو دسته برنج گرم و سرد تقسیم می‌شود:

برنج نوع گرم دارای کیفیت بالاتری بوده و با اسامی صدری، هاشمی، دم سیاه و … به فروش می‌رسد. برنج‌های نوع سرد نیز با نام‌های فشتال، طارم و … در بازار عرضه و معرفی می شود.

برنج طارم مازندران نیز بیشترین گونه کشت شده در این منطقه است که شامل محلی، هاشمی، عطری، سنگسری، چینی و صدری است. علاوه بر نکات مهم برای خرید برنج مرغوب، نگه‌داری و انبار کردن برنج نیز بسیار مهم است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

 

نوع نگهداری و انبار کردن برنج 
1. سطل‌های نگه‌داری برنج را دور از رطوبت و در جای خشک و خنک نگه‌داری کنید تا رطوبت داخل برنج تبخیر بشود.
2. اگر کیسه‌های برنج را کنار هم قرار می‌دهید، بین کیسه‌ها فاصله‌ای برای عبور هوا بگذارید تا برنج نم نگیرد.
3. به هیچ وج از قرص‌های شیمیایی استفاده نکنید.
4. هر چند ماه یکبار برنج را زیرو رو کرده و مراقب حمله حشرات باشید.
5. برای جلوگیری از آفت‌زدگی، رخنه و حمله حشرات از مقداری نمک و چند دانه سیر استفاده کنید.
6. در صورت آفت زدگی، پیش از تخم گذاری بیشتر حشرات، برنج را در هوای آزاد و به دور از تابش مستقیم نور خورشید پهن کرده و با الک کردن برنج از آسیب بیش از حد جلوگیری کنید.
 
 
 
 خرید و فروش عمده برنج
بازار  خرید و فروش برنج بازار پر رونق  در ایران دارد و صاردات و واردات برنج نیز همیشه برقرار است و روند خوبی دارد. با توجه به اینکه به خرید برنج به صورت عمده باید فاکتور ها و  نوسات بازار و دیگر شرایط خاصی  را در نظر گرفت  نمی توان بصورت قطعی قیمت نهایی برای آن تعیین کرد. در حال حاضر مرجع قیمت گذاری ثابتی کشور برای برنج نداریم و اکثرا شخص کشاورز بر اساس  نوع برنج کیفیت محصول برنج خود و یا با احتساب مخارج کشت و برداشت قیمت محصول خود را تعمین می کنند .
 
 
خرید عمده برنج از کشاورز ، بازار یا کارخانه

برنج را از چه کسی خرید کنیم :

سه نوع خرید عمده وجود دارد که شامل خرید برنج از کشاورزان ، خرید برنج از کارخانه دار و خرید از تاجر است.

خرید از کشاورزان معمولاً برای کارخانه دارها و تاجران بزرگ راحت تر می باشد چرا که محصولی که از کشاورز خریداری می شود نیاز دارد تا فراوری و بوجاری شود و آماده مصرف شود بنابراین افرادی که اینگونه خرید می کنند و امکانات لازم برای فراوری آن را دارند می توانند سود بالایی از فروش آن دریافت کنند.

خرید عمده از کارخانه دارها نیز نوع دیگری از خرید است که در آن برنج به صورت آماده خریداری شده و در بازارها توزیع شده است و سود کمتری نسبت به خرید عمده نوع اول دارد. در نهایت خرید عمده از تاجران می تواند نوعی دیگر از خرید باشد که می توان به سود آن توجه ویژه ای داشت چرا که می توان به صورت مستقیم محصول را به دست مشتری رساند

برای خرید عمده برنج مستقیم از کشاورز با تولید کنندگان و کشاورزان این محصول به صورت مستقیم ارتباط برقرار کنید و محصول مورد نظر خود را خریداری کنید. تولید برنج در کشور نمی تواند پاسخگوی تمامی نیاز های مصرفی مردم باشد به همین علت نیاز به واردات این محصول بسیار بالاست. کشور های آسیای شرقی و کشور همسایه پاکستان منابع خوبی برای تهیه ی نیاز برنج کشور هستند. برنج های خارجی مورد مصرف داخل از این کشورها وارد می شود.

برنج

قیمت عمده برنج ایرانی 

همان طور که می دانید در ایران مصرف برنج رقم بسیار را دارد و ایران بیشترین  مصرف برنج را در جهان وعده های غذایی مصرف می کنند. و بیشتر مصرف انواع برنج کاشت داخلی است برنج هاسمی برنج معطر برنج طارم برنج علی کاظمی و برنج فجر و برنج ندا وبرنج  شیرودی  است اما باید  این نکته را اشاره کرد که همین امار مصرف به قیمت این محصول تاثیر فراوان می گذارد در سالهای گذشته به دلیل نبود واحد نطارت بر قیمت گذاری  اقلام مصرفی مردم قیمت های محصولات کشاورزی سیر صعودی فراوانی را به خود دیده است. و هنوز واحد یا مرجع قیمت گذاری ثابت برای آن وجود ندارد که فرض  بر اینکه شورایی تشکیل شود و قیمت برنج را مثلا برای یک صادر کند تا همه بر مبنای آن خرید و فروش کنند.
 
 
 

اطلاعات تماس با ما

مطالب مرتبط

    [تعداد رای های دریافتی :1
    [امتیاز مطلب :9 از 10]
    شما نیز به این مطلب امتیاز دهید :

    تصاویر این صفحه
    تنظیمات
    این پرونده را به اشتراک بگذارید :
    Facebook Twitter Google LinkedIn

    یادداشت کاربران
    درج یک یادداشت :
    نام کاربری :
    پست الکترونیکی :
    وب :
    یادداشت :
    کد امنیتی :
    3 + 4 = ?