زعفران سرگل معمولی
زعفران سرگل معمولی
زعفران سرگل معمولی/فروش زعفران سرگل / خرید زعفران
در این بخش به بیان تعریفی از زعفران سرگل معمولی میپردازیم:
میتوان گفت زعفران سرگل معمولی مورد توجه تجاراروپا نبوده و در بخش صادرات نتوانسته نقشی تاثیر گذارداشته باشد.
تجاری که در زمینه صادرات زعفران فعالیت دارند، تمایلی به خرید و فروش این نوع زعفران را از خود نشان نمیدهند.
اما چرا به این نوع زعفران سرگل معمولی گویند؟ به دلیل آنکه این محصول از لحاظ کاشت و برداشت تفاوتی با دیگر زعفرانها ندارد اما از لحاظ فرآوری و مراحل چیدن و خشک کردن متفاوت است.
به دلیل آنکه زعفران سرگل معمولی با زعفران سرگل قلم دار ممتاز میکس شده و برای بسته بندی در داخل کشور به بهره وری میرسد، قیمت مناسب تری دارد.
و این عوامل هیچ تاثیر سوئی درعطروطعم ورنگدهی زعفران نداشته و بسیار مناسب و کارآمد است.
شرکت سالم پویان سلوی این نوع محصول را به قیمت مناسب دراختیارافراد برای بسته بندی قرار میدهد.
زعفران از جمله محصولات کشاورزی است که انواع متفاوتی دارد و بسته به کیفیت آنها دسته بندی شده و با نامهای متفاوت به بازارعرضه میگردد.
گران ترین ادویه جهان زعفران است و از جمله گیاهانی است که در کشورهای محدودی با کیفیتهای متفاوت کاشت و عرضه میگردد.زعفران یکی از مهمترین منابع تجاری کشور ایران در بحث غیر نفتی است که مقدار قابل توجهی از اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار میدهد.به طور کلی تمامی محصولات زعفران براساس میزان شکسته و نرمه موجود در محصول، ضخامت کلالهها، طول کلالهها، محل قطع شدن کلالهها، پیچ و تاب داشتن محصول و مقدار رنگ دهی تقسیم بندی میشوند.
بخشهای سازنده گیاه زعفران:
1-گلبرگ:
به هنگام رشد گیاه زعفران، اولین بخش از گیاه ک بعد از رشد دیده میشود قسمت برگ است.
گلبرگ گیاه زعفران به رنگ بنفش بوده و در قسمت بالای گیاه زعفران قرار دارد و تعداد گلبرگها بسته سال برداشت آنها متفاوت است وبه طور معمول سال سوم تا ششم برداشت محصول از کیفیت مناسب تری برخور دار است.
2-کلاله:
مهمترین بخش گیاه زعفران کلاله است که خود شامل چهار بخش است به نامهای سرگل، نگین، پوشال و دسته( یا دختر پیچ که نام محلی دسته) است.
3- خامه:
بخشی از گیاه که در قسمت میانی گیاه بوده و به رنگ زرد دیده میشود.
4- ریشه:
که این قسمت از گیاه دارای خواص بسیاری است که عطر مناسبی نیز دارد.
دارای الیاف قهوهای رنگ است و به طور معمول به شکلهای بیضوی و دایرهای دیده میشود.
در این بخش به معرفی زعفران سرگل، یکی از انواع زعفران موجود میپردازیم:
زعفران سرگل معروف ترین و پر مصرف ترین نوع زعفران بوده که فقط کلاله زعفران خالص است و به صورت 3 شاخه جدا شده و یک دست و خالص بوده و خاصیت رنگ دهی بالایی دارد.
زعفران سرگل را با نام های سرقلم، سرریشه و ممتاز نیز میشناسند.
قدرت رنگ دهی زعفران سرگل حدوداً210 تا260 واحد است. زعفران سرگل در خارج از ایران با نام all-red شناخته شده است.
نکتهای درباره نام سرگل باید بیان کرد، این نکته از آنجاست که زعفران سرگل را از زعفران دسته تولید میکنند به این صورت که قسمتهای زرد آن را با قیچی جدا کرده و با استفاده از روشهای جداسازی زعفران قرمز و یک دست را آماده مصرف میکنند.
زعفران دسته به صورت یک دست زعفران است که کلالهها و ریشه باهم هستند و قسمت زرد پایین و قرمز بالای دسته است.
درست مثل دسته گل که وقتی جدا میشود همان اصطلاح سرگل جدا شده است و براساس کیفیت به 3نوع تقسیم میشود که ذیل به نام آنها اشاره شده است.
انواع زعفران سرگل:
1_سرگل صادراتی
2_سرگل معمولی
تعریف زعفران-سرگل معمولی:
زعفران سرگل معمولی شباهت بسیار زیادی به سرگل درجه یک صادراتی دارد ولی میزان نرمه و کلالههای شکسته در آن بیشتر به چشم میخورد.
حال آنکه این میزان از نرمه و شکسته معیار قیمت سرگل معمولی در بازار است.
زعفران سرگل معمولی در بازار داخل کشور بیشترین مصرف را دارد و شرکتهای بسته بندی کننده زعفران، به عرضه این نوع زعفران در بازار میپردازند.
رنگ رشتههای این نوع زعفران مناسب برای طبخ غذای ایرانی است و جوابگوی بازار مصرف داخلی است.
برای تبادلات در بخش زعفران سرگل در زمینه خرید و فروش و همچنین صادرات انواع دیگر زعفرانها شرکت سالم پویان سلوی در خدمت شما بزرگواران است.