زعفران سرگل شکسته
زعفران سرگل شکسته
زعفران سرگل شکسته /خرید زعفران سرگل / خریدار زعفران سرگل
در این موضوع اول باید بدانیم که سرگل شکسته چیست و چه جایگاهی در صف معرفی زعفران دارد. سرگل شکسته شاید به نقل بعضیها زعفرانی است که شکسته باشد یا فردی آن را شکسته باشد؛ که در اینجا باید گفت این بیان اصطلاح زعفران است.
این نوع زعفران معمولاً زعفرانی است که از مزرعه چیده شد و به صورت گل به دست افرادی که مسول پاک کردن (پاکنهای زعفران) گلها هستند، رسیده ودر طی مراحل مختلف و در زمان خشک شدن و جابجایی؛ اندک اندک زعفران درشت، خرد شده و ریز میشود و به نام زعفران سرگل شکسته شناخت میشود.
زعفران سرگل بعد از خشک شدن به دست کشاورز یا کارگاه، کاملاً الک شده و زعفران زیر الک به صورت سرگل شکسته نام گرفته و به بازار عرضه میشود.
باید گفت این نوع زعفران برای بسته بندی و صادرات و ... مناسب نبوده و به صورت کلی( فله) به فروش میرسد.
در بیان مصارف کلی زعفران سرگل باید گفت که برای رستورانها و مخصوصاً برای بستنی فروشان مورد مصرف قرار میگیرد و در برخی مواقع نیز شاید بعضی فروشندههای متفرقه زعفران آنرا به خوبی ترکیب کرده و به بازار عرضه میکند.
در این شرایط باید گفت شرکت سالم پویان چنین عملی را انجام نمیدهد؛ و این تغییرات احتمالی پس از جابجایی صورت گرفته است. لذا شما عزیزان میتوانید از طریق شرکت سالم پویان زعفرانی با ضمانت دریافت نمایید.
شرکت سالم پویان در زمینه خرید و فروش زعفران، کارشناسان مجربی دارد که میتوانند شما عزیزان را در امر خرید و فروش زعفران راهنمایی کنند.
مجموعه سلوی این امکان را دارد در هر جایی از تهران، ایران یا کشورهای دیگر زعفران مرغوب را تحویل شما داده و با پذیرش تمام مسئولیت، کیفیت این کالای پر بها و افتخار ایرانی را ضمانت کند.
زعفران از جمله محصولات کشاورزی است که انواع متفاوتی دارد و بسته به کیفیت آنها دسته بندی شده و با نامهای متفاوت به بازارعرضه میگردد.
گران ترین ادویه جهان زعفران است و از جمله گیاهانی است که در کشورهای محدودی با کیفیتهای متفاوت کاشت و عرضه میگردد.
زعفران یکی از مهمترین منابع تجاری کشور ایران در بحث غیر نفتی است که مقدار قابل توجهی از اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار میدهد.
به طور کلی تمامی محصولات زعفران براساس میزان شکسته و نرمه موجود در محصول، ضخامت کلالهها، طول کلالهها، محل قطع شدن کلالهها، پیچ و تاب داشتن محصول و مقدار رنگ دهی تقسیم بندی میشوند.
بخشهای سازنده گیاه زعفران:
1-گلبرگ:
به هنگام رشد گیاه زعفران، اولین بخش از گیاه ک بعد از رشد دیده میشود قسمت برگ است.
گلبرگ گیاه زعفران به رنگ بنفش بوده و در قسمت بالای گیاه زعفران قرار دارد و تعداد گلبرگها بسته سال برداشت آنها متفاوت است وبه طور معمول سال سوم تا ششم برداشت محصول از کیفیت مناسب تری برخور دار است.
2-کلاله:
مهمترین بخش گیاه زعفران کلاله است که خود شامل چهار بخش است به نامهای سرگل، نگین، پوشال و دسته( یا دختر پیچ که نام محلی دسته) است.
3- خامه:
بخشی از گیاه که در قسمت میانی گیاه بوده و به رنگ زرد دیده میشود.
4- ریشه:
که این قسمت از گیاه دارای خواص بسیاری است که عطر مناسبی نیز دارد.
دارای الیاف قهوهای رنگ است و به طور معمول به شکلهای بیضوی و دایرهای دیده میشود.
در این بخش به معرفی زعفران سرگل، یکی از انواع زعفران موجود میپردازیم:
زعفران سرگل معروف ترین و پر مصرف ترین نوع زعفران بوده که فقط کلاله زعفران خالص است و به صورت 3شاخه جدا شده و یک دست و خالص بوده و خاصیت رنگ دهی بالایی دارد.
زعفران سرگل را با نام های سرقلم، سرریشه و ممتاز نیز میشناسند.
قدرت رنگ دهی زعفران سرگل حدوداً210 تا260 واحد است. زعفران سرگل در خارج از ایران با نام all-red شناخته شده است.
نکتهای درباره نام سرگل باید بیان کرد، این نکته از آنجاست که زعفران سرگل را از زعفران دسته تولید میکنند به این صورت که قسمتهای زرد آن را با قیچی جدا کرده و با استفاده از روشهای جداسازی زعفران قرمز و یک دست را آماده مصرف میکنند.
زعفران دسته به صورت یک دست زعفران است که کلالهها و ریشه باهم هستند و قسمت زرد پایین و قرمز بالای دسته است.
درست مثل دسته گل که وقتی جدا میشود همان اصطلاح سرگل جدا شده است و براساس کیفیت به 3نوع تقسیم میشود که ذیل به نام آنها اشاره شده است.
انواع زعفران سرگل:
1_سرگل صادراتی
تعریف زعفران-سرگل شکسته دار:
زعفران سرگل شکسته همان طور که از نام آن پیدا است به دلیل شکستی کلالهها در زمان جداسازی به وجود میآید، اما کیفیت و رنگدهی آن در حد زعفران سرگل ممتاز است و فقط به دلیل ظاهر شکسته قیمت آن در بازار پایین تر است.
زعفران سرگل شکسته بیشترین مشتری را در جامعهی بزرگ مصرف کنندگان مانند رستورانها، آشپزخانهها و تالارها، قنادیها ئو دیگر مصرف کنندگان مشابه را دارا است.