زعفران سرگل صادراتی

زعفران سرگل صادراتی

زعفران سرگل صادراتی

در این بخش سخن از سرگل صادراتی خواهد شد. اکثرا به این دید می‌نگرند که زعفران سرگل صادراتی آن است که به همه جای دنیا صادر شود.باید گفت خیر چنین نیست؛ این محصول که سرگل صادراتی نام گرفته بنا به سلیقه تجارو فعالان خرید و فروش زعفران نام گذاری شده است.

این نوع زعفران کاشت و برداشت شده از زمین‌های کشاورزی فقط و فقط قائن است و تا این لحظه که بنده در این راستا با خریداران و کشاورزان صادر کننده در ارتباط کاری بوده‌ایم، به این نتیجه رسیده‌ایم که زعفران سرگل از لحاظ قد و اندام از زعفران نگین کوتاه تراست ولی از لحاظ پرگوشت بودن و پررنگ بودن اولین رتبه را در زمینه زعفران دارا است.

از زعفران سرگل قائن گرید بالاتری نیز ممکن است وجود داشته باشد.

زعفران سرگل صادراتی که در شرکت سالم پویان به صورت بسته‌های مختلف و همچنین فله موجود است، بیشتر باب تجارت بوده و دوستان عراقی این محصول را برای مصارف خود و یا بسته بندی و فروش آن در کشورهای عربی خریداری می‌کنند.

در این راستا ناگفته نماند یک تاجر عراقی هرگز نمی‌خواهد برای برند یک کشوری کار کند که بخواهد برند سازی کرده و آن مجموعه را معروف کند، لذا همیشه بدون هیچ  ملاحظه‌ای خواستار زعفران سرگل به صورت فله بوده چرا که علاوه بر قیمت مناسبی که دارد حجم کمی نیز برای جابجایی می‌گیرد.

 زعفران سرگل صادراتی بین قیمت‌های زعفران همیشه قیمت پایه تری دارد به عنوان مثال اگر هرکیلو زعفران نگین در سال 98 ، دوازده میلیون تومان بوده؛زعفران سرگل بهترین نوع 8میلیون تومان بوده پس برای بسته بندی مناسب است و قابلیت رقابت با دیگر فعالان در این زمینه را دارا است.

نکته‌ی قابل توجهی که بیان آن خالی از لطف نیست، این است که اگر در تدارک سفر به عراق باشید با خود زعفران سرگل برای محک بازار عراق ببرید بی نتیجه نخواهد بود.

 

زعفران از جمله محصولات کشاورزی است که انواع متفاوتی دارد و بسته به کیفیت آنها دسته بندی شده و با نام‌های متفاوت به بازارعرضه می‌گردد.

گران ترین ادویه جهان زعفران است و از جمله گیاهانی است که در کشورهای محدودی با کیفیت‌های متفاوت کاشت و عرضه می‌گردد.

زعفران یکی از مهمترین منابع تجاری کشور ایران در بحث غیر نفتی است که مقدار قابل توجهی از اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به طور کلی تمامی محصولات زعفران براساس میزان شکسته و نرمه موجود در محصول، ضخامت کلاله‌ها، طول کلاله‌ها، محل قطع شدن کلاله‌ها، پیچ و تاب داشتن محصول و  مقدار رنگ دهی تقسیم بندی می‌شوند.

بخش‌های سازنده گیاه زعفران:

1-گلبرگ:

به هنگام رشد گیاه زعفران، اولین بخش از گیاه ک بعد از رشد دیده می‌شود قسمت برگ است.

گلبرگ گیاه زعفران به رنگ بنفش بوده و در قسمت بالای گیاه زعفران قرار دارد و تعداد گلبرگ‌ها بسته سال برداشت آنها متفاوت است وبه طور معمول سال سوم تا ششم برداشت محصول از کیفیت مناسب تری برخور دار است.

2-کلاله:

مهمترین بخش گیاه زعفران کلاله است که خود شامل چهار بخش است به نامهای سرگل، نگین، پوشال و دسته( یا دختر پیچ که نام محلی دسته) است.

3- خامه:

بخشی از گیاه که در قسمت میانی گیاه بوده و به رنگ زرد دیده می‌شود.

4- ریشه:

که این قسمت از گیاه دارای خواص بسیاری است که عطر مناسبی نیز دارد.

دارای الیاف قهوه‌ای رنگ است و به طور معمول به شکل‌های بیضوی و دایره‌ای دیده می‌شود.

در این بخش به معرفی زعفران سرگل، یکی از انواع زعفران موجود می‌پردازیم:

زعفران سرگل معروف ترین و پر مصرف ترین نوع زعفران بوده که فقط کلاله زعفران خالص است و به صورت 3 شاخه جدا شده و یک دست و خالص بوده و خاصیت رنگ دهی بالایی دارد.

زعفران سرگل را با نام های سرقلم، سرریشه و ممتاز نیز می‌شناسند.

قدرت رنگ دهی زعفران سرگل حدوداً210 تا260 واحد است. زعفران سرگل در  خارج از ایران با نام all-red   شناخته شده است.

 نکته‌ای درباره نام سرگل باید بیان کرد، این نکته از آنجاست که زعفران سرگل را از زعفران دسته تولید می‌کنند به این صورت که قسمت‌های زرد آن را با قیچی جدا کرده و با استفاده از روش‌های جداسازی زعفران قرمز و یک دست را آماده مصرف می‌کنند.زعفران دسته به صورت یک دست زعفران است که کلاله‌ها و ریشه باهم هستند و قسمت زرد پایین و قرمز بالای دسته است.درست مثل دسته گل که وقتی جدا می‌شود همان اصطلاح سرگل جدا شده است و براساس کیفیت به 3نوع تقسیم می‌شود که ذیل به نام آنها اشاره شده است.

انواع زعفران سرگل:
1_سرگل صادراتی
2_سرگل معمولی
3_سرگل شکسته

 

تعریف زعفران-سرگل صادراتی:

 تشخیص مرغوبیت سرگل کار بسیار دشواری است. زعفران سرگل صادراتی زعفرانی است که از نظر درجه کیفیت در رتبه بالاتری از زعفران سرگل معمولی است.

در این نوع زعفران رشته‌های زعفران بلندتر و ضخیم‌تر هستند به طوری که در بین محصول رشته شکسته و کلاله ریز وجود ندارد.

محصول زعفران سرگل صادراتی تماماً  قرمز رنگ است و فاقد ریشه‌های زرد و سفید رنگ است( در مبحث صادرات سرگل هر چقدر رشته‌ها کیفیت بالاتری داشته باشند  قیمت زعفران نیز بالا تر می‌رود).

 

 

 

 

مطالب مرتبط

  1. زعفران نگین معمولی
  2. زعفران پوشال درجه یک
  3. زعفران دختر پیچ (دسته) ممتاز
  4. زعفران سرگل شکسته
  5. زعفران نگین درجه یک
[تعداد رای های دریافتی :1
[امتیاز مطلب :9 از 10]
شما نیز به این مطلب امتیاز دهید :

تصاویر این صفحه
تنظیمات
این پرونده را به اشتراک بگذارید :
Facebook Twitter Google LinkedIn

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
نام کاربری :
پست الکترونیکی :
وب :
یادداشت :
کد امنیتی :
4 + 7 = ?